Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Coronaprotocol Zwembad De Hout

Geweldig nieuws: we mogen weer open! In vervolg op de persconferentie van dinsdag 17 november 2020 is vanaf donderdag 19 november ons zwembad geopend voor banenzwemmers, aquasporten, ouder- en kindzwemmen en voor de zwemlessen.

In het belang van de volksgezondheid, de gezondheid van zwemmers, het zwembadpersoneel en bezoekers is er door de samenwerkende instanties een advies uitgebracht middels het protocol ‘Verantwoord zwemmen’. Binnen fase 2 van het protocol wordt er aan zwembaden de mogelijkheid geboden om onder strikte en verantwoorde voorwaarden open te gaan om mensen op een veilige manier te laten sporten en bewegen en aan hun gezondheid te laten werken.

Wij volgen de basisregels van het RIVM;

 • Was uw handen regelmatig;
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes;
 • Schud geen handen;
 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten;
 • Blijf thuis als iemand in uw huishouden verkoudheidsklachten heeft i.c.m. koorts en/of benauwdheid;

  Douche en toiletgebruik
  U wordt verzocht voorafgaand aan het bezoek aan de zwembad De Hout thuis naar het toilet te gaan. U kunt bij gebruik van het toilet in het zwembad het toilet zelf desinfecteren middels de aanwezige schoonmaakmiddelen. De douches zijn gesloten, u wordt gevraagd om thuis te douchen.

  Routing en omkleden
  U wordt gevraagd om de badkleding vooraf al onder de gewone kleding aan te trekken. U kunt voor en na het zwemmen gebruik maken van de wisselcabines en gemeenschappelijke kleedruimtes. Uiteraard vragen wij u buiten de baden 1,5 meter afstand van elkaar houden. De gemeenschappelijk kleedruimtes worden in vakken ingedeeld van 1,5 meter. U wordt verzocht om geen kleding in wisselcabines of gemeenschappelijke kleedruimten achter te laten. Wij raden u aan om de kleding en waardevolle spullen op te bergen in een locker of op te hangen aan de daarvoor bestemde rekken. Na het zwemmen is het mogelijk om weer om te kleden, mits de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.

  Ticket verkoop
  Wij verzoeken u tickets contactloos of per pin te betalen. In verband met de veiligheid van onze receptiemedewerkers is het raam van de receptie momenteel gesloten. Het pinapparaat ligt op de balie. Hier ligt ook een scanner om uw pas te scannen.

  Banenzwemmen

  Het 25-meterbad is als volgt ingedeeld:

  • U zwemt in twee naast elkaar liggende banen.
  • Er worden 4 banen gecreëerd. Baan 1, 2, 4 en 5. Baan 3 blijft vrij.
  • Midden aanhouden - van baan 2 naar baan 1, van baan 5 naar baan 4.
  • Baan 1 en 2 zijn bedoeld voor snelle zwemmers.
  • Baan 4 en 5 voor de rustigere zwemmers.

  Er kunnen maximaal 30 personen tegelijk deelnemen aan het banenzwemmen. Hierbij geldt: vol = vol. 

  Recreatief zwemmen

  Zwembad De Hout is op dit moment niet geopend om recreatief te zwemmen.

  Zwemlessen tot 12 jaar

  De zwemlessen gaan weer van start volgens het reguliere schema. Om Nederland veiliger te maken voor kinderen is zwemles ontzettend belangrijk. Wij zijn daarom blij dat we de kinderen weer de fijne kneepjes van het zwemmen aan kunnen leren. Hierbij gelden ook de richtlijnen van het RIVM. Zo dienen de zweminstructeurs op 1,5 meter afstand van het kind te blijven, waardoor er vooral les vanaf de kant wordt gegeven. Hier vindt u meer informatie over de zwemlessen.

  Aquafitness en overige lessen

  We hebben per activiteit gekeken naar de beschikbare ruimte en daar het maximaal aantal deelnemers op gebaseerd. Tijdens de aquafitnesslessen vinden er in hetzelfde bassin geen andere activiteiten plaats. Reserveren is op dit moment niet mogelijk. Er wordt geteld bij de kassa.

  • Aan de les Aquajoggen kunnen maximaal 30 mensen deelnemen
  • Aan de les Zwangerschapszwemmen kunnen maximaal 30 mensen deelnemen
  • Aan de les Senior Fit kunnen maximaal 30 mensen deelnemen
  • Aan de les AquaFit kunnen maximaal 30 mensen deelnemen

  Ouder en Kindzwemmen

  Aan de lessen Ouder- en Kindzwemmen  en Ouder- en Babyzwemmen kunnen maximaal 10 koppels (1 ouder en 1 kind) deelnemen. Tijdens deze lessen vinden er in hetzelfde bassin geen andere activiteiten plaats. Reserveren is op dit moment niet mogelijk, er wordt geteld bij de kassa.