Contact   |   Volg ons Facebook
Volg ons Facebook

Aquajoggen

Hardlopen in diep water is veel zwaarder dan je denkt!

Aquajoggen laat zich het beste omschrijven als hardlopen in (diep)water. Om te zorgen voor een goede houding wordt de wetbelt gebruikt. Een wetbelt is een brede kunststof gordel met een groot drijfvermogen. Door het water ondervind je veel weerstand, en naarmate je sneller beweegt wordt de oefening zwaarder. Daarnaast heb je nouwelijks last van zwaartekracht wat de kans op blessures minimaliseert. Je spieren komen dus goed in actie, terwijl je gewrichtsbelasting laag blijft. Aquajoggen is dus de ideale manier om je conditie op peil te houden!

Onze lessen zijn zeer gevarieerd. Naast het "joggen" is er ook aandacht voor spierversterkende oefeningen en spelvormen. De les wordt altijd voorafgegaan door een warming-up en altijd afgesloten met een warming-down. Kom ook een keer meedoen!

Tarieven

Voor €39,50 euro kun je gedurende 10 weken 8 lessen aquajoggen volgen. Een les duurt 30 minuten.

Voor €16 per week kun je onbeperkt deelnemen aan Aquafitnesslessen in zowel zwembad De Hout als zwembad Hoornse Vaart én bovendien onbeperkt recreatief zwemmen op de uren dat de baden geopend zijn voor recreatie zwemmen. Betaling geschiedt per 4 weken, het abonnement bedraagt € 64,00 per 4 weken. De lessen worden op een sportpas gezet, deze pas heeft een eenmalig aankoopprijs van 5 euro. Een gemiste les mag in dezelfde week worden ingehaald, mits er plek is in de groep.

Inschrijven

Inschrijven is niet nodig. Je kunt een gratis proefles aanvragen bij de kassa, via 072-5489326 of zweminfo@alkmaarsport.nl. Als je er na de proefles voor kiest om de activiteit te gaan volgen kun je bij de kassa een leskaart kopen.