Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Aquajoggen

Hardlopen in diep water is veel zwaarder dan u denkt!

Aquajoggen laat zich het beste omschrijven als hardlopen in (diep)water. Om te zorgen voor een goede houding wordt de wetbelt gebruikt. Een wetbelt is een brede kunststof gordel met een groot drijfvermogen. Door het water ondervindt u veel weerstand, en naarmate u sneller beweegt wordt de oefening zwaarder. Daarnaast hebt u nauwelijks last van zwaartekracht wat de kans op blessures minimaliseert. Uw spieren komen dus goed in actie, terwijl uw gewrichtsbelasting laag blijft. Aquajoggen is dus de ideale manier om uw conditie op peil te houden!

Onze lessen zijn zeer gevarieerd. Naast het "joggen" is er ook aandacht voor spierversterkende oefeningen en spelvormen. De les wordt altijd voorafgegaan door een warming-up en afgesloten met een warming-down. Kom ook een keer meedoen!

Aquajoggen in de Coronaperiode

Aan een les Aquajoggen kunnen maximaal 20 mensen deelnemen. Het is belangrijk dat u tijdens het verplaatsen in het water niet te dicht bij andere deelnemers in de buurt komt. Ook hier blijft de onderlinge afstand 1,5 meter. Een los ticket kan vooraf worden aangeschaft bij de receptie (met pin, zonder fysiek contact). De les is tevens toegankelijk voor de abonnementhouders. Afwaarderen kan ook bij de receptie (zonder fysiek contact).

Omkleden
U wordt gevraagd om de badkleding vooraf al onder de gewone kleding aan te trekken. U kunt voor en na het zwemmen gebruik maken van de wisselcabines en gemeenschappelijke kleedruimtes. Uiteraard moet u 1,5 meter afstand van elkaar houden. De gemeenschappelijk kleedruimtes worden in vakken ingedeeld van 1,5 meter. U wordt verzocht om geen kleding in wisselcabines of gemeenschappelijke kleedruimten achter te laten. Wij raden u aan om de kleding en waardevolle spullen op te bergen in een locker of op te hangen aan de daarvoor bestemde rekken. Na het zwemmen is het mogelijk om weer om te kleden, mits de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.

Douche en toiletgebruik
U wordt verzocht voorafgaand aan het bezoek aan zwembad De Hout thuis naar het toilet te gaan. Toiletbezoek in het zwembad dient tot een minimum beperkt te worden. Het toilet kunt u na gebruik zelf desinfecteren middels de aanwezige schoonmaakmiddelen. De douches zijn geopend voor banenzwemmers, aquasporters en ouder- en kindzwemmers. U kunt zowel voor als na het zwemmen gebruikmaken van de douches. Voor de zwemleskinderen blijven de douches nog even gesloten.


Dagen en tijden

  Dag Tijd
  Dinsdag 07.30 - 08.00 uur

  14.30 - 15.00 uur
  Donderdag 07.30 - 08.00 uur

  15.00 - 15.30 uur
  Zaterdag 12.30 - 13.00 uur

Tarieven

Voor €41,- kunt u gedurende 10 weken 8 lessen aquajoggen volgen. Een les duurt 30 minuten. Een losse les kost €7,30,-.

Voor € 16,00 per week kunt u onbeperkt deelnemen aan Aquafitnesslessen in zowel zwembad De Hout als zwembad Hoornse Vaart én bovendien onbeperkt recreatief zwemmen op de uren dat de baden geopend zijn voor recreatie zwemmen. Betaling geschiedt per 4 weken, het abonnement bedraagt € 64,10 per 4 weken. De lessen worden op een sportpas gezet, deze pas heeft een eenmalig aankoopprijs van € 5,00. Een gemiste les mag in dezelfde week worden ingehaald, mits er plek is in de groep.

Inschrijven

Inschrijven is niet nodig. U kunt een gratis proefles aanvragen bij de kassa, via 072-5489326 of zweminfo@alkmaarsport.nl. Wilt u de activiteit gaan volgen, dan kunt u bij de kassa een leskaart kopen.