Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Ouder- en babyzwemmen

In zwembad De Hout kunt u met uw baby zwemmen onder begeleiding van een zweminstructeur. Tijdens het zingen van vrolijke liedjes leert uw baby zich op zijn gemak te voelen in het water en kunt u genieten van uw baby die overduidelijk plezier heeft. Bovendien heeft het een positieve invloed op de psychische en motorische ontwikkeling van uw baby en prikkelt het volop de zintuigen.

Ouder- en babyzwemmen in de Coronaperiode

Tijdens het ouder- en babyzwemmen is het voor alle kinderen (met hun vader en moeder) goed mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Zowel bij de routing naar de locatie als voor, tijdens en na de lessen. We hebben gekeken naar de beschikbare ruimte en daar het maximaal aantal deelnemers op gebaseerd. Voor alle lessen (oud- en kind, ouder- en baby) mogen er per les maximaal 10 koppels (1 kind, 1 ouder) deelnemen. Tijdens deze lessen vinden er in hetzelfde bassin geen andere activiteiten plaats.

Omkleden
U wordt gevraagd om de badkleding vooraf al onder de gewone kleding aan te trekken. Voor het aan- en uitkleden van uw kind, kunt u gebruikmaken van de aankleedkussens langs het zwembad. U zorgt zelf voor een handdoek die u over het kussen heen kunt leggen. De aankleedkussens kunt u voor en na gebruik desinfecteren. Wij zorgen voor voldoende schoonmaakmiddelen. Ook hier geldt uiteraard de 1,5 meter stelregel.

Douche en toiletgebruik
U wordt verzocht voorafgaand aan het bezoek aan zwembad De Hout thuis naar het toilet te gaan. Toiletbezoek in het zwembad dient tot een minimum beperkt te worden. Toiletten kunt u zelf desinfecteren middels de aanwezige schoonmaakmiddelen. De douches zijn geopend voor banenzwemmers, aquasporters en ouder- en kindzwemmers. U kunt zowel voor als na het zwemmen gebruikmaken van de douches. Voor de zwemleskinderen blijven de douches nog even gesloten.

Dagen, leeftijdscategorieën en tijden

  Dag Tijd Leeftijd
  Dinsdag 09.00 - 09.30 uur
  3 tot 4 jarigen

  09.30 - 10.00 uur
  1 tot 3 jarigen

  10.00 - 10.30 uur
  12 weken tot 1 jarigen

Tarieven

Voor € 59,50,- kunt u gedurende 10 weken 8 lessen volgen. De lessen Ouder- en babyzwemmen is voor baby’s vanaf 13 weken oud en zijn op dinsdagochtend. Wanneer u niet kunt deelnemen aan de les op dinsdag, kunt u wel binnen de 10 weken dat uw leskaart geldig is een keer met uw baby komen zwemmen op donderdag van 09.00-10.00 tijdens het ouder- en kindvrijzwemmen. Het is ook mogelijk met uw leskaart een les ouder- en kindzwemmen te volgen in zwembad Hoornse Vaart.

Proefles en inschrijven

Inschrijven is niet nodig. U kunt een gratis proefles aanvragen bij de kassa, via 072-5489326 of zweminfo@alkmaarsport.nl. Als u de lessen na de proefles wilt gaan volgen, dan kunt u bij de kassa een leskaart kopen.