Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

6-jarige Emma ontvangt het 1000e zwemdiploma

Datum: 25 september 2016

Alkmaar Sport verzorgt zeven dagen per week zwemlessen in zowel zwembad De Hout als zwembad Hoornse Vaart. Zondag 25 september ontving de 6-jarige Emma het 1000e zwemdiploma in 2016.

Op 25 september vond er diplomazwemmen plaats in zwembad De Hout, een spannende dag voor Emma. De zenuwen bleken echter voor niets want ze slaagde met verve voor haar A-diploma. Daarmee werd ze precies het 1000e kindje dat dit jaar een zwemdiploma ontving. Naast haar zwemdiploma kreeg Emma van de Alkmaar Sport mascotte Freddy Fit ook bloemen en een leuk cadeau. Zij komt binnenkort met haar vriendinnen een feestje vieren in haar lesbad, zwembad De Hout.

“Ik ben hier heel blij mee. Wat een verrassing!” aldus de verraste Emma. “Natuurlijk kom ik snel terug voor dit feestje! En ik ga verder met zwemles. Op naar mijn B-diploma!”

Zwemles

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. De zwemdiploma’s A en B zijn de eerste waardevolle stappen in de zwemopleiding. Wie ook zwemdiploma C heeft is volledig zwemveilig en heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier.

Alkmaar Sport verzorgt zeven dagen per week zwemlessen waarbij kan worden gekozen uit één of twee lessen van 45 minuten per week en/of een privé les van 30 minuten. Wekelijks wordt les gegeven aan ruim 1600 kinderen uit de regio Alkmaar. Zaterdag en zondag hebben vele kinderen afgezommen voor A, B en C-diploma’s waarna de teller zondag de 1000 diploma’s ruim overschreed. Zowel in zwembad De Hout als in zwembad Hoornse Vaart zijn lessen te volgen. Meer informatie: www.zwembaddehout.nl of www.hoornsevaart.nl.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht