Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Nieuw in Alkmaar: Onbeperkt Aquafitness

Datum: 25 april 2016

Alkmaar Sport introduceert ‘Onbeperkt Aquafitness’ in zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout. Deelnemers kunnen iedere week kiezen uit minstens 15 verschillende Aquafitness momenten, verdeeld over beide baden. Het is mogelijk om iedere week andere lessen te volgen, zonder daarna aan het gekozen tijdstip vast te zitten.

In vervolg op de Feestweek in de Hoornse Vaart lanceert Alkmaar Sport deze week een nieuw product ter ere van het 35 jarig bestaan van het sportcomplex: Onbeperkt Aquafitness voor € 14,95 per week. De betaling van het abonnement geschiedt per 4 weken. Marcel Ruitenberg: “Onbeperkt Aquafitness biedt de mogelijkheid van meerdere keren per week sporten en geeft daarnaast enorm veel flexibiliteit. In het drukke leven van vandaag past het de ene dag beter om in de ochtend te sporten terwijl de volgende week de avonden of weekenden beter uitkomen. In de vakantie kun je andere uren kiezen of je kunt er voor kiezen om wat extra lessen te volgen nu de zomer in aantocht is en de bikini uit de kast komt.” Met dit abonnement kiezen deelnemers iedere week opnieuw uit het volledige aquasport aanbod. Er zijn bijvoorbeeld lessen Aquajoggen, Aquarobics, AquaFit en AquaXtreme. Er zijn lessen in de ochtend, middag en avond, zowel op weekdagen als in het weekend.

Aquafitness is er in veel verschillende vormen, met muziek, in diep en ondiep water. “Voor iedereen is er wel een goede en leuke les te volgen, wat het niveau of conditie ook is. Wat alle aquasporten gemeen hebben, is dat je door sporten in het water een ijzersterke conditie opbouwt en een strakker lichaam ontwikkelt, doordat (bijna) alle spieren gebruikt worden,” aldus Ruitenberg. Door de weerstand van het water wordt wel 40% meer verbrand dan bij sporten op het land. Nog een voordeel van sporten in het water, is dat er door de opwaartse druk van het water minder belasting is op knie en enkel gewrichten. En dat door de masserende werking van het water spierspanningen verdwijnen. Zwemsport is hierdoor een laagdrempelige manier om in beweging te komen.

Aanmelding

Onbeperkt Aquafitness voor € 14,95 per week. Betaling geschiedt per 4 weken, het abonnement bedraagt € 59,80 per 4 weken. Dit aanbod geldt ook voor de huidige deelnemers. Vol = vol. Het volledige aanbod aquasporten is te vinden op de website www.hoornsevaart.nl/onbeperkt-aquafitness of www.zwembaddehout.nl/onbeperkt-aquafitness

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht