Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Nieuw in De Hout: Peutersurvival

Datum: 02 april 2015

In vervolg op het Ouder/Kind zwemmen start zwembad De Hout nu ook met Peutersurvival. Deze lessen maken de peuter watervrij zodat de kans groter wordt dat hij zichzelf kan redden als hij onverhoeds te water raakt. Een pilot in de afgelopen maanden wijst uit dat deze lessen zeer succesvol zijn.

Woensdagochtend is zwembad De Hout het terrein van peuters uit Alkmaar en omstreken. Samen met hun ouders volgen zij peutersurvival lessen. Instructrice Simone ten Broek: “We maken gebruik van speel- en drijfmateriaal waaronder een opblaasboot. Hierdoor proberen we situaties na te bootsen waarmee kleuters in hun omgeving te maken kunnen krijgen. Denk hierbij aan het voorover vallen in een sloot of vijver.” Plezier staat tijdens deze lessen voorop. Door de lessen wordt het kind vaardiger in het water wat zorgt voor meer veiligheid. De les is bedoeld voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar.

Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van een speciaal Easy-Swim zwempakje. In dit zwempakje zijn drijvers verwerkt. Kinderen kunnen dit pakje tijdens het spelen, zwemmen en klauteren nooit verliezen. Ze kunnen zich vrij bewegen en ontwikkelen waardoor het natuurlijk watergevoel versnelt en ook de zelfredzaamheid wordt vergroot. Dit pakje dient eenmalig te worden aangeschaft.

Aanmelding
De lessen vinden plaats in zwembad De Hout op woensdag van 09.00 uur tot 09.30 uur en van 09.45 uur tot 10.15 uur. Aanmelden voor een gratis proefles kan via 072-5489325 of zweminfo@alkmaarsport.nl. Meer informatie is te vinden op www.zwembaddehout.nl.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht