Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Nieuw in zwembad De Hout: 2e lesgroep Senior Fit

Datum: 15 maart 2017

Zwembad De Hout introduceert een speciale zwemochtend, exclusief bestemd voor 50+’ers: Senior Fit. In een ontspannen en gezellige sfeer kunnen senioren vanaf 50 jaar werken aan een actieve leefstijl.

De woensdagochtend in zwembad De Hout staat in het teken van gezellig samen zijn en lichaamsbeweging. Door de opwaartse druk van het water is er nauwelijks of geen sprake van gewrichtsbelasting. De spieren en gewrichten worden soepel gehouden of gemaakt. Dit heeft voordelen voor mensen die last hebben van gewrichtsklachten zoals bijvoorbeeld artrose of reuma. Ook voor het herstellen na blessures is bewegen in het water een geschikte activiteit. Door te bewegen in water is er veel minder belasting op spieren en gewrichten waardoor het herstel beter en sneller gaat. Zwemsport is hierdoor een laagdrempelige manier om in beweging te komen.

Senior Fit
Op de zwemochtend Senior Fit wordt een divers programma aangeboden waardoor er voor iedereen, van elk niveau, wat te doen is. Zo zijn er iedere week verschillende trainingen of groepslessen te volgen. Deelnemers kunnen zelf bepalen of zij wel of niet mee willen doen aan deze lessen. Gewoon recreatief banen zwemmen behoort ook tot de mogelijkheden.

Naast het soepel en fit houden van de spieren en gewrichten speelt ook het sociale aspect een grote rol. Er wordt gezorgd voor een gezellige sfeer waarbij onbeperkt koffie en thee wordt geserveerd.

Lestijden:
Tijden eerste groep:
Inloop: vanaf 09:00 uur
Start warming-up: 09:15 uur
Start les diepe: 09:30-10:00 uur

Tijden tweede groep:
Inloop: vanaf 10:30 uur
Start warming-up: 10:45 uur
Start les diepe: 11:00 uur

Aanmelding
Senior Fit vindt plaats in zwembad De Hout op de woensdagochtend. Deelname kost € 4,40 per keer inclusief onbeperkt koffie en thee. De eerste proefles is gratis.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht