Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram
Datum: 19 januari 2022
Bron: Alkmaar Sport

Opleiding zwemonderwijzer in Alkmaar

In maart start in Alkmaar een opleiding tot zwemonderwijzer. Een volledig betaalde opleiding inclusief stageplaats én garantie op een parttime baan met daarbij kans op een vast contract. De opleiding duurt ongeveer zes maanden. Zwemonderwijzers kunnen daarna volledig zelfstandig voor een groep leerlingen staan.

In de zwembadbranche is het een uitdaging om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Voor Alkmaar Sport, exploitant van zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout, reden om een opleiding tot zwemonderwijzer te starten. Ook het Holland Sport zwembad De Beeck sluit aan.

Een opleiding met stageplaats én baangarantie

“Zwemveiligheid is in een waterrijk land als Nederland heel belangrijk. We geven binnen Alkmaar Sport en Holland Sport wekelijks zwemles aan ongeveer 2.700 kinderen en willen dit graag op hoog niveau kunnen blijven doen. Vandaar dat we de deelnemers aan de opleiding intensief gaan begeleiden tijdens hun stageperiode binnen ons team,” vertelt Hielko Bollen, teamleider zwemlessen bij Alkmaar Sport.

Er toe doen in je werk

In de opleiding Zwemonderwijzer worden deelnemers binnen 6 maanden opgeleid tot deskundig zwemonderwijzer. Naast theorielessen bestaat de opleiding uit een stage binnen de zwembaden van Alkmaar Sport en Holland Sport. Een specifieke vooropleiding is niet nodig, iedereen in bezit van een geldig zwemdiploma kan deelnemen. “Wij zijn op zoek naar mensen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging of aanvullend werk zoeken in bijvoorbeeld het weekend. Naar ouders waarvan de kinderen naar het voorgezet onderwijs zijn gegaan. Naar mensen die er toe willen doen in hun werk,” omschrijft Hielko Bollen de potentiële deelnemers aan de opleiding. “Neem contact met ons op, dan kan je alle vragen stellen die je hebt. Zie jij het zitten en hebben wij een klik met jou? Dan word jij misschien wel een nieuwe zwemonderwijzer in ons team dat jaarlijks honderden kinderen zwemveilig maakt,” besluit hij.

Praktische informatie

De opleiding start eind maart, duurt ongeveer 6 maanden en bestaat uit zes maandagen theorie van 09.15 tot 16.00 uur, een stageperiode bij een van de zwembaden van minimaal 40 uur tot vakbekwaam, een EHBO cursus van 3 dagdelen en een module reddend zwemmen. De deelnemers investeren tijd. Meer informatie is te vinden op www.alkmaarsport.nl/zwemonderwijzer. Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een intake, dan kan je contact opnemen met Hielko Bollen via h.bollen@alkmaarsport.nl.


Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht