Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Plezier staat voorop bij 1600 zwemleskinderen in Alkmaar

Al 417 kinderen met succes afgezwommen

Datum: 14 april 2016

Steeds meer ouders uit Alkmaar en de regio kiezen ervoor om het Zwem-ABC compleet te maken om zo de zwemvaardigheid, zelfredzaamheid en zwemveiligheid van hun kinderen te waarborgen. Alkmaar Sport verzorgt maar liefst 177 zwemlessen per week in zwembad Hoornse Vaart en De Hout. Gedurende zeven dagen per week verzorgen de professionele instructeurs ABC-zwemlessen, waarbij kan worden gekozen uit wekelijks één of twee lessen van 45 minuten.

Alkmaar Sport verzorgt zeven dagen per week zwemlessen aan wekelijks in totaal zo’n 1600 kinderen. Bij De Hout en Hoornse Vaart kunnen kinderen voor zwemles worden aangemeld zodra zij de leeftijd van 4,5 jaar hebben bereikt. De wachtlijsten voor zwembad Hoornse Vaart zijn inmiddels tot ongeveer 2 maanden beperkt en op sommige dagen en tijdstippen kunnen kinderen zelfs direct starten met de eerste les.

Alkmaar Sport biedt ABC-zwemlessen aan inclusief diploma-garantie. Hoewel het jaar nog maar net 3 maanden oud is, hebben inmiddels al 417 kinderen met succes afgezwommen voor één van de drie diploma’s van het zwem-ABC. “Het afzwemmen is echt een feestje voor kinderen en ouders. Een week voor het afzwemmen kijken we tijdens het proefzwemmen of een kind voldoet aan alle diploma-eisen,” aldus Marcel Ruitenberg, teamleider zwemonderwijs.

Naast de reguliere lessen worden er in de vakanties ook snelcursussen aangeboden voor het B- en C-diploma. Ruitenberg: “Voor het A-diploma bieden wij geen versnelde cursus aan. De kinderen hebben gewoon echt de tijd nodig om voldoende spierkracht te ontwikkelen en de zwemslag goed onder de knie te krijgen.”

Plezier voorop

Naast kwaliteit staat plezier voorop bij de zwemlessen. Met het oog op het gewenste zwemplezier maken de instructeurs onder andere gebruik van een Experience Center. Een speelattribuut dat kinderen spelenderwijs in staat stelt om zwemvaardigheden aan te leren.

Alle zwemlessen zijn openbaar. Zwemlessen in zwembad De Hout kunnen worden bekeken vanaf de tribune. De lessen in het 25-meterbad van de Hoornse Vaart kunnen worden gevolgd vanaf de tribune, die in het Golfbad vanuit de gang naast het bad, en een TV-scherm in de horeca voorziening biedt uitzicht op de lessen in het instructiebad . Voor ouders die lessen bijwonen is in het gehele sportcomplex gratis WiFi aanwezig.

Gratis vrijzwemmen

De kinderen mogen gedurende de periode dat zij ABC lessen volgen op vertoon van de zwemleskaart in de Hoornse Vaart of De Hout, onder begeleiding van iemand van 18 jaar of ouder, gratis recreatief zwemmen wanneer het zwembad open is voor recreatiezwemmen.

In de Hoornse Vaart dienen kinderen zonder A-diploma altijd hun zwembandjes te dragen. In zwembad De Hout kunnen kinderen zonder bandjes oefenen op zondagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur. Ook ligt hier een duikzeil klaar om voor het A-, B- of C-diploma het onderwaterzwemmen te oefenen. “Een kind moet zoveel plezier hebben beleefd aan de lessen, dat hij of zij graag doorgaat met lessen. Eerst voor het Zwem-ABC en vervolgens ook voor één van de zwemvaardigheidsdiploma’s, survival- of snorkeldiploma’s”, aldus Ruitenberg.

Inschrijven

Kinderen kunnen worden aangemeld voor zwemles zodra zij de leeftijd van 4,5 jaar hebben bereikt, dit gaat via een online aanmeldformulier. Meer informatie is te vinden op www.hoornsevaart.nl/zwemlessen of www.zwembaddehout.nl/zwemles.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht