Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Zwembad De Hout start met nieuwe Aquafit lessen

Datum: 29 mei 2015

Voor actieve zwemmers van alle leeftijden die op hun eigen tempo aan hun conditie willen werken biedt Zwembad De Hout vanaf heden een nieuwe lessenreeks aan. Op donderdagochtend van 8.00-8.45 uur kan men aansluiten bij de Aquafit lessen, waarbij in een cyclus van drie weken verschillende aquasporten aan bod komen. In de afwisselende cyclus wordt met veel verschillende materialen gewerkt en kan een ieder profiteren van de voordelen die het water hen biedt bij het uitvoeren van de oefeningen.

Aquarobics, Aquajoggen en Trimzwemmen
Bij het Aquafit programma zullen in een cyclus van 3 weken de lessen Aquarobics, Aquajoggen en Trimzwemmen aan bod komen. Aquarobics is een intensieve en dynamische trainingsvorm. Er wordt op stimulerende muziek, met behulp van verschillende materialen, in heup-/borstdiep water lesgegeven.

Bij Aquajoggen bevindt een deelnemer zich in diep verwarmd water waar je niet kunt staan. Ondersteund door een aquabelt worden oefeningen uitgevoerd. Door te variëren in snelheid en grootte van de bewegingen, kunnen de oefeningen net zo zwaar gemaakt worden als je zelf wilt. Elke les is anders, er wordt met diverse materialen gewerkt zodat er veel verschillende oefeningen aan bod komen.

Bij het trimzwemmen biedt de instructeur een zwemprogramma aan waarbij verschillende zwemslagen worden toegepast. Er wordt hierbij een flinke afstand afgelegd die zwemmers kunnen indelen op eigen tempo en niveau. Door aanwijzingen van de instructeur kan, desgewenst, de techniek verbeterd worden.

Weerstand en gewichtloosheid
Het voordeel van trainen in het water is dat iedereen deelnemer eenvoudig op zijn of haar eigen niveau de lessen kan volgen. Door de weerstand van het water verbruik je meer energie dan wanneer je de oefeningen op het “droge” zou uitvoeren. En doordat je gewichtloos bent in het water is de kans op blessures minimaal.

Aquafit vindt plaats op donderdagochtend van 08.00 tot 8.45uur. Na de les is er een mogelijkheid nog even na te zitten met een kop koffie of thee. Aanmelden voor een gratis proefles kan bij de kassa van De Hout of via kashout@alkmaarsport.nl of 0725489325. Kijk voor meer informative op www.zwembaddehout.nl.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht