Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram
Datum: 20 december 2019

Zwembad De Hout vanaf 1 januari 2020 rookvrij

Zwembad De Hout is vanaf 1 januari 2020 rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid en het milieu. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door bij onze accommodatie. Daarom vraagt zwembad De Hout aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil zwembad De Hout kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij zwembad De Hout?

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vraagt zwembad De Hout rokers om buiten het terrein/hek te roken. De entree is rookvrij. Wij danken u voor uw begrip!

Rookvrije Generatie

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht