Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Banenzwemmen

Voor de mensen die met enige regelmaat willen zwemmen, maar geen lid willen worden van een zwemvereniging heeft De Hout een gedeelte van het bad gereserveerd voor banenzwemmen. Je kunt hier aan je conditie werken of gewoon rustig zwemmen zonder vast te zitten aan een lidmaatschap. Banenzwemmen in je eigen tempo.

Banenzwemmen in de Coronaperiode

Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers minimaal 1,5 meter afstand houden, mogen er maximaal 20 recreanten tegelijk banenzwemmen. Dit wordt goed in de gaten gehouden door de medewerker van de receptie en de toezichthouder bij het 25-meterbad.

Het 25-meterbad is als volgt ingedeeld:

  • U zwemt in twee naast elkaar liggende banen.
  • 1-richtingsverkeer per baan - ene baan heen, andere baan terug.
  • Er worden 4 banen gecreëerd. Baan 1, 2, 4 en 5. Baan 3 blijft vrij.
  • Midden aanhouden - van baan 2 naar baan 1, van baan 5 naar baan 4.
  • Baan 1 en 2 zijn bedoeld voor snelle zwemmers.
  • Baan 4 en 5 voor de rustigere zwemmers.
  • Inhalen is niet toegestaan.

Douche en toiletgebruik
U wordt verzocht voorafgaand aan het bezoek aan zwembad De Hout thuis naar het toilet te gaan. Toiletbezoek in het zwembad dient tot een minimum beperkt te worden. Het toilet kunt u na gebruik zelf desinfecteren middels de aanwezige schoonmaakmiddelen. De douches zijn geopend voor banenzwemmers, aquasporters en ouder- en kindzwemmers. U kunt zowel voor als na het zwemmen gebruikmaken van de douches. Voor de zwemleskinderen blijven de douches nog even gesloten.

Omkleden
U wordt gevraagd om de badkleding vooraf al onder uw gewone kleding aan te trekken. U kunt voor en na het zwemmen gebruik maken van de wisselcabines en gemeenschappelijke kleedruimtes. Uiteraard moet u 1,5 meter afstand van elkaar houden. De gemeenschappelijke kleedruimtes worden in vakken ingedeeld van 1,5 meter. U wordt verzocht om geen kleding in wisselcabines of gemeenschappelijke kleedruimten achter te laten. Wij raden u aan om de kleding en waardevolle spullen op te bergen in een locker of op te hangen aan de daarvoor bestemde rekken. Na het zwemmen is het mogelijk om weer om te kleden, mits de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.

Ticket verkoop
De tickets worden bij de receptie verkocht (alleen via de pin of contactloos) en de sportpaspoorthouders kunnen hun pasje zelf scannen. Het pinapparaat en pasjesscanner liggen op de toonbank. Het raam is uit veiligheid voor de medewerker en bezoeker gesloten.

Banenzwemmen - Dagen en tijden

Dag

Tijd
Maandag Geen banenzwemmen
Dinsdag 11.00 - 12.30 uur
Woensdag 07.00 - 09.30 uur
19.00 - 21.00 uur
Donderdag 11.00 - 14.00 uur
Vrijdag 07.00 - 10.00 uur
12.00 - 13.00 uur
Zaterdag Geen banenzwemmen
Zondag 10.30 - 13.00 uur