Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Algemene informatie ABC-zwemlessen

In ons zwembad geven wij één keer per week les. Elke zwemles duurt 45 minuten. Wanneer uw kind vanaf de wachtlijst wordt opgeroepen voor zwemles zal de front-office medewerker met u bespreken welke lesdagen er mogelijk zijn. Wij proberen bij het indelen van uw kind zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen.

Wanneer een kind begint met zwemlessen, start hij of zij met Waterfestijn lessen. Kinderen komen tijdens de Waterfestijn lessen op een speelse manier in aanraking met water zodat ze zich snel veilig en vrij gaan voelen. Is uw kind 'watervrij' dan stroomt hij/zij door naar de ABC zwemlessen. Het varieert per kind hoeveel Waterfestijn lessen een kind nodig heeft, het ene kind kan na 3 lessen al doorstromen naar de A-diploma lessen, het andere kind doet er een stuk langer over om aan het water te wennen. De tarieven voor Waterfestijn lessen zijn € 7,- per les.

Vervolgens stroomt uw zoon of dochter door naar de lessen voor het A-diploma waarin de zwemslagen worden aangeleerd. Voor het A-diploma zijn er vier zwemlesniveaus. Elke keer als uw kind toe is aan het volgende niveau komt hij of zij in een andere groep. Er wordt elke dag op alle niveaus A-zwemles gegeven. B en C lessen worden niet elke dag gegeven. Bij het doorgaan naar de volgende groep trachten wij uw kind zoveel mogelijk op dezelfde dag te laten zwemmen. De volledige lijst van zwemlesdagen- en tijden staat onder lestijden

Inschrijven zwemlessen
Zodra uw kind 4,5 jaar is kunt u hem of haar inschrijven voor zwemles. Het inschrijven voor ABC-zwemles kan gedaan worden in de online omgeving van Alkmaar Sport. Als uw kind al is ingeschreven voor zwemles kunt u daar ook inloggen in het leerlingvolgsysteem om de vorderingen van uw kind te bekijken.

Wachttijd
Bij inschrijving wordt uw kind op een wachtlijst gezet. Dit betekent dat u rekening moet houden met een wachttijd. De wachttijden variëren per dag; gemiddeld is de wachtlijst bij zwembad De Hout 1 jaar.

Zodra uw kind kan starten wordt er contact opgenomen via de mail. In de week voorafgaand aan de zwemles moet de eerste leskaart bij de kassa betaald te worden. Als u deze eerste leskaart niet afhaalt, dan roepen wij een ander kind op. Uw kind wordt dan weer op de wachtlijst geplaatst en opgeroepen als er weer plaats is.

Kledingzwemmen
Elke eerste les van de maand zwemmen de kinderen met kleding over hun gewone zwemkleding heen. Het hangt van het niveau af welke kleding de kinderen precies moeten dragen.

Per niveau geldt de volgende kleding:

Niveau


Kleding


Waterfestijn
T-shirt met korte mouwen
Oranje
T-shirt met lange mouwen
Blauw
T-shirt met lange mouwen, lange broek
Groen/geel (diploma A) T-shirt met lange mouwen, lange broek, schoenen
Diploma B Shirt met lange mouwen, lange broek, schoenen
Diploma C Shirt met lange mouwen, lange broek, schoenen, regenjas