Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Nieuws

Het laatste nieuws over sport en bewegen en alles wat daarmee te maken heeft in de regio Alkmaar.


Opleiding zwemonderwijzer in Alkmaar

Datum: 19 januari 2022
Bron: Alkmaar Sport
In maart start in Alkmaar een opleiding tot zwemonderwijzer. Een volledig betaalde opleiding inclusief stageplaats én garantie op een parttime baan met daarbij kans op een vast contract. De opleiding duurt ongeveer zes maanden. Zwemonderwijzers kunnen daarna volledig zelfstandig voor een groep leerlingen staan.
Meer informatie


Alkmaar Sport sluit seizoen af met record aantal zwemleskinderen

Datum: 05 juli 2021
Na de lockdown begin dit jaar waarin de zwembaden maanden dicht waren groeide de wachtlijsten voor zwemles in Nederland. Zo ook in Alkmaar. Alkmaar Sport heeft de verantwoordelijkheid genomen en het aanbod aan zwemlessen uitgebreid. In de Alkmaarse zwembaden krijgen inmiddels wekelijks 2123 kinderen zwemles.
Meer informatie


Dit is waarom kinderen vaker moeten zwemmen!

Datum: 08 september 2020
Bewegen is erg belangrijk en gezond. Zeker ook voor opgroeiende kinderen. Toch bewegen veel kinderen nog te weinig. In 2019 voldeden bijna 56% van de kinderen van 4 tot en met 11 jaar aan de beweegrichtlijn. Dat cijfer moet natuurlijk omhoog, met een gezonde leefstijl kun je niet vroeg genoeg beginnen. Maar waarom is het zo belangrijk en hoeveel moeten kinderen dan bewegen om gezond te blijven? Oftewel: dit is waarom kinderen vaker moeten zwemmen!
Meer informatie


Zwembad De Hout opent 11 mei zijn deuren

Datum: 09 mei 2020
Alkmaar Sport gelooft in de positieve effecten van bewegen. Naast een mentale en fysieke weerbaarheid weten zij dat het sociale component voor velen minstens zo belangrijk is. Maar vooral bij het laatste aspect hebben zij de gebruikers nodig. Door samen rekening te houden met de noodzakelijke aanpassingen kan er maandag 11 mei weer gezwommen worden in zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout.
Meer informatie


Snelcursus zwemles voorjaarsvakantie

Datum: 11 februari 2020
In de voorjaarsvakantie organiseren wij ook weer een snelcursus voor diploma B en diploma C in zwembad De Hout. Het is mogelijk om diploma B in drie dagen en diploma C in 5 dagen te halen. Wij geven echter geen garantie dat het diploma wordt behaald. Wij doen er uiteraard wel alles aan om dit te realiseren.
Meer informatie

Maaike Leijsen
Webmaster
m.leijsen@alkmaarsport.nl