Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram

Zwemlessen

In ons zwembad geven wij één keer per week les. Elke zwemles duurt 45 minuten. Wanneer uw kind vanaf de wachtlijst wordt opgeroepen voor zwemles zal de baliemedewerker met u bespreken welke lesdagen er mogelijk zijn. Wij proberen bij het indelen van uw kind zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen.

Voor het A-diploma zijn er vijf zwemlesniveaus. Elke keer als uw kind toe is aan het volgende niveau komt hij of zij in een andere groep. Er wordt elke dag op alle vijf de niveaus A-zwemles gegeven. B en C lessen worden niet elke dag gegeven. Bij het doorgaan naar de volgende groep trachten wij uw kind zoveel mogelijk op dezelfde dag te laten zwemmen. De volledige lijst van zwemlesdagen- en tijden staat onder lestijden.

Zwemles voor volwassenen
Je bent nooit te oud om te leren zwemmen! Als je al geen kind meer bent, maar toch graag wilt leren zwemmen of je techniek wilt verbeteren kan dat. Je kunt bij de zwembad De Hout en zwembad Hoornse Vaart terecht voor zwemles voor volwassenen. Deze lessen zijn bedoeld voor mensen vanaf 16 jaar.

Inschrijven zwemlessen
De wachtlijst bedraagt momenteel enkele maanden. Zodra uw kind 4,5 jaar is kunt u hem of haar inschrijven voor zwemles. U kunt uw kind voor ABC-zwemles inschrijven in de online omgeving van Alkmaar Sport. Als uw kind éénmaal is ingeschreven voor zwemles, kunt u daar ook inloggen in het leerlingvolgsysteem om de vorderingen van uw kind te bekijken.

Kan je niet wachten? Kleutersurvival!
Doe mee met de lessen kleutersurvival in zwembad Hoornse Vaart! Kleutersurvival is een speciaal programma voor de kinderen die niet kunnen wachten om echte waterratten te worden.

De kinderen zwemmen tijdens de lessen voor het eerst zonder ouders en leren op een speelse manier om te blijven drijven op de buiken en rug. Wanneer ze klaar zijn voor het 'echte werk' kunnen ze meteen instromen bij de reguliere ABC-zwemlessen.

Vragen
Voor vragen met betrekking tot de zwemlessen kunt u contact opnemen met de zwemcoördinator Rob Pannekeet of Karin Klaver. Rob en Karin zijn regelmatig in het zwembad te vinden. U kunt hen per mail bereiken via zweminfo@alkmaarsport.nl

Wij doen onze uiterste best om uw kind de beste zwemlessen van Noord-Holland aan te bieden!